Freedom-Beach_edited.jpg
“Iedereen kan comfortabel worden met discomfort”

-Real You Academy

Discomfort Acceptatie Workshop
Podiumangst? Keuzestress? Gewoon altijd onrustig? Je hebt zoveel meer mogelijkheden als je kan omgaan met discomfort. Op deze middag leer je hoe je comfortabel kan worden met elke vorm van ongemak - van angst tot schaamte tot zelfafwijzing.
Icon_mountain_edited.png

MOEILIJKHEIDSGRAAD PER DEELNEMER

Icon_mind.png

TOEPASBAAR OP ALLE VORMEN VAN ONGEMAK

Icon-Radical_Honesty.png

KLEINE GROEP MET VEEL PRIVACY EN AANDACHT

"Ik voel me totaal anders. Nu weet ik dat ik voortaan eerlijk kan zijn naar iedereen die ik tegenkom, omdat ik voor geen enkel gevoel dat kan ontstaan meer bang ben. Dit voelt als de ultieme bevrijding."
-Matteo

Discomfort Acceptatie Workshop

PHOTO-2018-06-06-18-11-27-4_edited.jpg

De enige weg voorbij discomfort is er dwars doorheen

In deze workshop ga je ervaring en kennis opdoen waarmee je makkelijker kunt omgaan met oncomfortabele situaties.

 

Het vertrekpunt is dat ons natuurlijke verdedigingsmechanisme vaak onnodig aan het werk is om ons uit een situatie te helpen, maar dat we dat alleen afleren als we het bewijs daarvan ervaren.

Over de workshop

In verschillende oefenvormen ga je op zoek naar het punt waarop je nog net niet de spanning van het ongemak hoeft te ontladen. Op dat moment gebeuren er namelijk drie dingen:

 

  1. je kan steeds meer ongemak aan, net zoals je in de sportschool steeds zwaardere gewichten kan verplaatsen;

  2. je gaat van steeds meer dingen inzien dat je verdedigingsmechanisme niet (automatisch) geactiveerd hoeft te worden, en;

  3. er komt meer inspiratie doordat je steeds minder onbewust filtert omdat het mogelijk discomfort oplevert.

 

Oefening baart kunst

In deze workshop ga je dus vooral oefenen. Daarbij zal er veel gelachen worden, want dat is vrijwel altijd hoe in een veilige setting de spanning die we opbouwen wordt ontladen.

 

Je zou kunnen zeggen dat het onware negatieve overtuigingen wegneemt, dit is echter geen workshop die zich richt op positief denken, al zullen je gedachtes er weldegelijk positiever door worden.

 

Ter afsluiting zoomen we in op de vraag wanneer je iets oncomfortabels wel moet aangaan en wanneer niet. Daar zijn twee visies over, afhankelijk van je filosofische overtuigingen. Je krijgt alle tools mee, inclusief een gratis boekje, om die vraag voor jezelf te beantwoorden.

PHOTO-2018-06-06-18-11-27-5.jpg

Workshop Details

Datums en locaties:

[Geannuleerd] 7 november 2020 - Utrecht

[Geannuleerd] 21 november 2020 - Zwolle

[Geannuleerd] 12 december 2020 - Den Haag

Tijden:

13:00 uur - 17:00 uur

Prijs:

€99,-

Begeleiding:

Richard van der Linde & assistenten

Overig:

Gratis e-book na afloop

Cover_Handboek%20voor%20doe-het-zelfontw
"Terwijl ik wist dat het een lullige oefening was, voelde het alsof ik dood zou gaan. Door alle uitleg dacht ik: dan moet dat gevoel er maar gewoon een keer zijn. En toen verdween het. Dit heeft een hoop veranderd."
-Gerdine
Salesforce_edited.jpg

Veelgestelde vragen

Is het realistisch dat je na de workshop geen last meer hebt van ongemak?


Drie dingen hierover: 1. Na de workshop is er nog steeds ongemak. 2. Na de workshop heb je echter meteen minder last van je ongemak. 3. Na de workshop weet je wat je kunt doen om uiteindelijk (als je dat dan nog ambieert) helemaal geen last meer van je ongemak te hebben.
Hoe ziet deze middag er uit?


We zoomen in op: - wat jouw persoonlijke aanleiding is (alleen wie dat wil delen) - korte uitleg van de mechaniek - hoe de oefeningen je zullen helpen Vervolgens gaan we oefenen. Om direct resultaat te boeken én om je kennis te laten maken met de verschillende varianten op de basisoefening, zodat je steeds specifiekere oefeningen kunt doen die passen bij jouw uitdagingen. We sluiten ontspannen af.
Is dit vergelijkbaar met NLP?


Nee, maar het kan elkaar wel aanvullen. NLP is gericht op het herprogrammeringen van je denkpatronen (overtuigingen), zodat je minder vaak gedachtes hebt die onprettige emoties opleveren. Discomfort Acceptatie training is gericht op minder last hebben van die onprettige emoties. Je zou kunnen denken 'voorkomen is beter dan genezen', maar de realiteit is dat je niet elke onprettige emotie kunt voorkomen, ook niet met NLP. Daarom kom je soortgelijke oefeningen soms zelfs ook tegen in NLP cursussen. Herprogrammeren is alleen niet iets dat bij iedereen past. Tijdens de workshop krijg je ook een handvat mee om te ontdekken in hoeverre dat voor jou geldt.
Kan ik deze workshop ook volgen in plaats van de Mental Golf workshop?


In essentie is de Discomfort Acceptatie Workshop hetzelfde als de Mental Golf workshop. Bij die laatste zijn de oefenvormen alleen iets meer gericht op situaties die met golfen te maken hebben. Je kunt echter ook met de DAW meedoen en het zelf toepassen op je golfspel, net als bij andere (top)sport.
Is dit ook voor mensen die hyper sensitief zijn?


Ja. In zekere zin is de hele workshop gericht op het beter kunnen verwerken met wat er binnenkomt. Natuurlijk speelt perceptie daar ook een rol in. Je zult daar echter makkelijker mee aan de slag kunnen wanneer je je minder verzet tegen het gevoel wat er is. Iedereen heeft een tolerantieniveau bij binnenkomst. Net als in een sportschool, is dat het niveau waarop je je uitdaging moet afstemmen. In de workshop kunnen de oefeningen op ieder moment wat moeilijker of makkelijker gemaakt worden, passend bij wat bij jou past, net als in een sportschool. Als je (veel) sneller geprikkeld ben dan de meeste mensen, dan werk kan je deze middag met (veel) minder uitdaging net zoveel uit dezelfde oefeningen als anderen halen.
Is deze workshop ook beschikbaar voor groepen?


Ja, deze workshop kan zowel als volledig programma of als onderdeel van een ander programma worden geboekt. Ook kunnen we het laten aansluiten op een specifiek thema, zoals sales, golf of presenteren. Neem via het formulier contact met ons op voor meer informatie.